Jesenska akcija - Preverimo aditive v jogurtih!

Objavljeno: 31. 10. 2015
Mnogi ljudje v želji, da bi bili vitki in zdravi, posegajo po jogurtih. Vendar, kaj vse se skriva v njih? Kako naj vemo kateri jogurti so kakovostnejši? Veliko jogurtov na našem tržišču namreč vsebuje razna nevarna umetna sladila in barvila, gostila in ostalo nepotrebno navlako, ki v zdrav izdelek vsekakor ne sodijo. Kateri od njih vsebujejo čim manj nevarnih ali nepotrebnih aditivov? Kakšna je izbira jogurtov brez aditivov? Na vsa ta vprašanja bomo poskušali odgovoriti v novembrski akciji popisa jogurtov.

Akcija bo tokrat potekala tako kot je pred časom potekala akcija popisa sladoledov. Ker ne privoščimo nobenemu, da dalj časa stoji pred ledeno-mrzlimi hladilniki v trgovskih centrih, smo se odločili, da vsak popiše jogurt, ki ga je kupil oz. ga ima pri sebi doma.

Obenem bomo tokrat vse proizvajalce jogurtov obvestili o naših rezultatih in jih podučili o možnih alternativah. Tako upamo, da bodo tudi zato sčasoma prešli na proizvodnjo manj predelanih (in s tem bolj zdravih) izdelkov.

Navodila za popis so v prilogi, akcija pa bo trajala do 8. novembra. Vabljeni k sodelovanju!

Pa dober tek! Privoščite si zdrav jogurt! ;)

Navodila za popis jogurtov
Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.