3 najslabše čokolade

Objavljeno: 2. 08. 2012
Dopolnili smo zbirko podatkov o čokoladah (zdaj jih je na spletni strani že 197) in izmed vseh izbrali 3 najslabše čokolade (po aditivih sodeč). To so Lidlova First Nice s pisanimi dražeji, Kraftova Milka z alpskim mlekom in mlečno kremo ter Žitova Gorenjka Mistica z limeto.

Lidlova First Nice s pisanimi dražeji vsebuje 4 umetna barvila, od tega 3 izredno nevarna, ki imajo lahko hude stranske učinke in so v mnogih državah celo prepovedana. Skupno vsebuje ta čokolada kar 9 aditivov. Kraftova Milka z alpskim mlekom in mlečno kremo vsebuje skupaj 8 aditivov, od tega izredno nevarno gostilo karagenan z možnimi hudimi stranskimi učinki in 2 škodljivi sladili. Žitova Gorenjka Mistica z limeto vsebuje skupaj prav tako 8 aditivov, od katerih je eno izredno nevarno umetno barvilo, ki ima lahko hude stranske učinke in je v mnogih državah prepovedano.

Pri projektu menimo, da sporna in zelo nevarna umetna barvila ne sodijo v sladkarije, po katerih najbolj posegajo otroci in pozivamo potrošnike, da bojkotirajo nakup takšnih izdelkov.

Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.