Ciprska vlada: Nasvet nosečnicam glede zaščite pred sevanji mobilnih telefonov in brezžičnih naprav

Objavljeno: 18.9.2019

V eni od prejšnjih objav smo pisali o tem, kako ciprska vlada skrbi za zaščito otrok pred elektromagnetnimi sevanji, tokrat pa predstavljamo videoposnetek Državnega komiteja za okolje in zdravje otrok ciprske vlade, ki glede zaščite pred sevanji svetuje nosečnicam.

Prevod zapisa videoposnetka:

Svetovna zdravstvena organizacija sevanje, ki ga oddajajo mobilni telefoni, Wi-Fi in ostale brezžične naprave in povezave, opredeljuje kot možen karcinogen za ljudi. Tveganje je še toliko večje za zarodek, saj se le-ta stalno razvija in je zelo ranljiv.

"Novo življenje raste v meni in dolžna sem ga zaščititi. Moja dolžnost je poskrbeti, da se bo otrok razvijal pravilno in da se bo rodil zdrav. Sledim nasvetom strokovnjakov in s pomočjo enostavnih ter učinkovitih ukrepov mojega nerojenega otroka ščitim pred tveganjem. Zelo sem zmanjšala uporabo mobilnega telefona in ko ga uporabljam, imam izključeno povezavo s spletom. Če že moram uporabiti mobilni telefon, ga dam vedno stran od mojega trebušnega predela. Na računalniku uporabljam ožičeno spletno povezavo, saj tako lahko varno dostopam do spleta."

"Izogibam se pasivni izpostavljenosti tako, da ohranjam razdaljo med mano in drugimi ljudmi, ki uporabljajo mobilne telefone ali druge brezžične naprave. Enako bom ravnala tudi, ko se bo moj otrok rodil. Poskrbela bom, da bodo brezžične naprave vedno oddaljene vsaj 2 metra. Vedno izključim brezžične povezave, ko jih ne potrebujem, še posebej ponoči."

Življenje, zdravje in prihodnost otroka so v vaših rokah. Dolžni in zmožni ste ga zaščititi.

Državni komite za okolje in zdravje otrok ciprske vlade

Podprite naš projekt

Projekt Ni nam vseeno je naše darilo vam. Ustvarjamo ga s srcem, v želji, da najdete koristne informacije, ki bi vam lahko pomagale, da (p)ostanete zdravi. Vsak doniran znesek bo porabljen za dober namen.
Doniraj

Zaupajte nam svojo zgodbo!

Vam aditivi, kozmetične sestavine ali elektromagnetna sevanja povzročajo probleme? Ste prepoznali povezavo z vašimi simptomi? Pišite nam o svojih izkušnjah na info@ninamvseeno.org!

Vsa vsebina na spletni strani (razen slik) je pod licenco Creative Commons (CC BY 4.0). Prosto kopirajte, prilagajajte in razširjajte naprej.